maandag 28 juni 2010

100ste cache!!!!!

Ja, ja dit weekend moet het dan toch echt gebeuren. We willen onze 100ste cache scoren. Dit weekend hebben we afgesproken met goede vriendin Corine in IJsselstein. Het is prachtig weer en op weg naar IJsselstein kun je dan niet anders doen dan even hier en daar stoppen om een cache op te pikken. We starten langs de A28 bij de carpool plaats Staphorst. Het duurt wel even voor we de cache hebben. We zoeken het weer eens te hoog op zullen we maar zeggen. Maar na enige tijd is het dan toch hebbes. Weer de auto in en door richting Benzinestation. Daar kunnen we over een bruggetje richting cache volgens de beschrijving echter de GPS geeft maar liefst nog iets van een kilometer of 3 lopen aan. Hmmm, daar hebben we niet echt tijd voor. Maar gelukkig kun je de cache ook via de ventweg benaderen dus hop de snelweg weer op en de eerste afslag er weer af. Louise is bezig met de GPS en komt er achter dat ze wat cijfertjes niet juist heeft ingevoerd dus je snapt waar we uiteindelijk weer uitkomen. Juist achter diezelfde benzinepomp bij het bruggetje..... duh. We parkeren de auto langs de weg in het gras en we hebben heel wat bekijks vanaf de rustplaats van de benzinepomp waar mensen zeer op hun gemak op de picknick banken uitrusten. Louise duikt alleen de bosjes in en ik laat de motor draaien. Het duurt en het duurt. Het duurt me uiteindelijk te lang dus hop ook uit de auto en de bosjes in. Alle kopjes bij de picknickbank draaien weer onze kant uit. Nog even hier en daar wat verschuiven en jawel gevonden. Een mooie manier van verstoppen. Op naar de volgende. In Zeist ligt ook een carpool cache dus die moeten we ook even snel meepakken. Het is een drukke toestand bij die carpool plaats maar het lukt ons om hem ongezien te loggen. Bij Corine is het even over met cachen, het is tijd voor creatieve uitspattingen. We gaan van fimo klei kralen maken. Omdat we het hele weekend in IJsselstein zijn gaan we op zondag ook Corine wegwijs maken met geocachen en willen we in haar bijzijn graag de 100ste cache scoren. Op zondag zijn we dan ook redelijk vroeg op pad en doen we een wandeling door het stadje IJsselsein. Het is een leuke multicache met opdrachten en zo leren we veel van dit oude stadje. Helemaal leuk. RK Sint-Nicolaaskerk

Moriaan

IJsselpoort, brandspuithuisje, tol of wachthuis.

100ste cache !!!!!!!!

Na wat rekenwerk hebben we de eindcoördinaten en kunnen we snel de cache loggen. Er zit nog een travelbug in en die nemen we natuurlijk mee om straks weer ergens anders te droppen. We hebben de smaak te pakken en gaan richting Lopik om even een carpool cache te scoren. Ook hier een leuke verstopplaats. Dan door richting de Zendmast. Het is nog wel even een hele toer om op de juiste ventweg te komen maar met twee tomtom dames in de auto lukt het en hebben we nog een prachtige toeristische route. Beetje druk door het mooie weer ligt iedereen onder aan de dijk op de kleine strandjes. De cache is snel gevonden en we hebben mooi zich op de mast.

De Gerbrandytoren
Om het af te leren rijden we naar Nieuwegein voor de cache de Plankenkoorts. Tussen de A2 en een woonwijk ligt een bijzonder stukje natuur, een moerasgebied. Je kunt erover heen en door heen over planken. Wel je stuur rechthouden anders vrees ik natte voeten werk. Na een plankje over 20 moeten we op zoek. Het duurt even maar door op de buik te gaan liggen op het smalle plankie en flink voelen en uiteindelijk fors draaien komt er een cache tevoorschijn. Jippie er zit een coin in. Altijd leuk om mee te nemen en elders te droppen. Moe, warm en voldaan gaan we richting huis. Het doel was nummer 100 te halen en het is ons helemaal gelukt. Tijd om een lang weekend weg te plannen om elders in Nederland te gaan cache. Ach ja je moet toch wat en anders om je nergens nietwaar :))))))
2 opmerkingen:

 1. Leuk verslag !! En van harte gefeliciteerd met jullie 100ste cache !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De laatste keer dat ik hier liep in Galecop was alles overwoekerd!
  Het lijkt me een leuke activiteit, maar je moet er wel wat voor over hebben begrijp ik.
  Heel leuk om je verslag te lezen, Jeanette, want je schrijft geweldig!

  groetjes, Trix

  BeantwoordenVerwijderen