zondag 6 juni 2010

Hardenberg en omgeving


De buitentemperatuur is rond de 26 graden dus een prachtige dag om te cachen. We willen een wandeling maken in de omgeving van Hardenberg. De eerste die we gaan zoeken is een wandeling van een kilometer of 5 en heet De Haarplas. Een prachtig natuurgebied met plassen, bossen en heidevelden. We moeten wat puzzeltjes oplossen onderweg om uiteindelijk de eindcoördinaten uit te kunnen rekenen. Terwijl Louise aan de waterkant druk aan het rekenen is en bezoek krijgt van 2 nieuwsgierig peuters/kleuters ga ik even wat foto's schieten aan de overkant van een klein plasje.
De kleintjes rennen af en aan tussen Louise die piratenringen uit aan het delen is en hun ouders die aan het uitpuffen zijn op een bankje. Als ik langs paps en mams loop willen die toch wel graag weten wat wij aan het doen zijn. Er volgt dus een enthousiast gesprek over,.......geocachen what else! Als de coördinaten bekend zijn dan willen paps, mams en de kids graag mee op zoek naar de cache. Het is een meter of 400 verderop dus in plaats van met z'n 2 sjouwen we met z'n zessen verder door het bos. Als de GPS piept start de zoektocht. Mamma heeft de cache redelijk snel te vinden. Het is een legerkistje dus leuk voor de kids want dat zit er meestal genoeg speelgoedjes in. Bingo. Voor de kids leuke hebbedingetjes en voor ons cachers 2 coins. Ook wij zijn zo blij als een kind. Paps en mams zien deze hobby wel zitten. Oeps misschien moeten we niet te vaak zo enthousiast praten over geocachen want dan komen er te veel cachers bij :))))
We gaan weer richting auto en besluiten om wat snelle meepak caches te scoren op weg naar huis. Het is inmiddels 5 uur en de lucht betrekt behoorlijk en af en toe een spatje. Een lange tocht zit er niet meer in. We pakken nog even Checkpiont de Witte Paal, Hardenberg's Eerste Carpool Cache, Holder de Bolder en Laag Water. Leuke score vandaag weer een stapje dichter bij onze 100e cache.1 opmerking:

  1. Jammer dat jullie even niet langs zijn gekomen om koffie/thee te drinken..groet van Jolanda
    woon namelijk in Hardenberg

    BeantwoordenVerwijderen