donderdag 27 januari 2011

Cachen in Downtown LA

Vandaag mochten we van onszelf "uitslapen" tot negen uur, maar ik was al om 4 uur klaar wakker, dus even sms-en met het thuisfront, nog een keer omdraaien, nog een keer naar de wc en toen eindelijk om half 8 er maar uit en onder de douche. Jeanette kon ook niet langer liggen dus waren we toch  nog redelijk vroeg uit de veren..
We verblijven hier in het Milner Ritz hotel, een beetje verouderd hotel, een beetje minder luxe dan we gewend zijn, maar ach alles is verder aanwezig, en de prijs is er dan ook naar. Het ontbijt zit bij de prijs inbegrepen en die is verder meer dan prima.

Na het ontbijt even terug naar de kamer om de caches van vandaag uit te zoeken en toen op pad het heerlijk zonnetje in. Ik schat dat het vandaag rond de 26 graden was, heerlijk dus. Zijn jullie al jalours.
We hebben vandaag zo'n beetje geheel downtown Los Angeles te voet verkend en hebben 6 caches gevonden. Ook 2 "not found" waarvan eentje toch wel heel bijzonder was. We wisten zeker dat we op de goede plek zochten, kon gewoon niet anders, en we vonden inderdaad een plastic zakje met een doosje er in. Maar dit is toch niet het M&M doosje die in de beschrijving staat zeg ik nog. Nee het is een sigaretten doosje met daarnaast een aansteker. Jeanette pakt het uit en er blijkt een stickie met een sigarettenpijpje in te zitten. Hmmm, nu hadden we die natuurlijk aan kunnen steken en de verdere caches kunnen laten voor wat ze zijn, maar de dames reiziger zijn daarvoor te netjes en te bang uitgevallen. We voelden ons hier toch niet lekker bij en hebben het gauw weer teruggelegd al schichtig om ons heen kijkend. Laten we maar niet verder zoeken hier.

Downtown Los Angeles heeft een hoog pakken gehalte en veel high heels, een echt zaken- en yuppencentrum. Viel me erg mee qua drukte. Veel terrasjes waar we een paar keer heerlijk gebruik van hebben gemaakt. Alles is heel netjes en schoon, echter jammer genoeg ook veel zwervers zoals in elke grote stad. Ik als provinciaaltje ben daar toch altijd weer erg van onder de indruk. Heb toch de neiging aan iedereen wat te willen geven, maar er is geen beginnen aan.
Het kortste treintraject van Amerika bevindt zich ook in LA, Angels Flight genaamd. Je kunt voor 25 dollar cent een enkele rit maken de helling op of af (50? meter), het zag er echt heel leuk uit, zie foto hieronder.
Op weg terug naar het hotel gingen we via de Jewellery District, je kijkt je ogen uit, de ene na de andere juweliers winkel. 3000!!!!! in totaal. Overal bling, bling, in- en verkoop van goud en overal beveiliging voor en in de winkels. Heel bijzonder, maar het doet ons beiden niets. Wij hebben gisteren al een enorme uitspatting op juwelen gebied gedaan door nep pandora armbanden te kopen voor $ 3,99 per 6-8 kralen. Is ons bling bling genoeg en we geven ons geld liever aan andere dingen uit.
Aan ons diner van vanavond bijvoorbeeld in het O-hotel naast de onze. Voor $26 een driegangen menu waar je een moord voor doet, zo lekker!!!! Dus als je  eens in LA bent, zeker gaan eten in het O-hotel aan de S Flowerstreet. Nu eens een keer geen megabord vol maar bescheiden porties met verrukkelijk eten.
Downtown LA

Mural bij AT&T, cache hing achter de knie van de dame

Ja hoor eindelijk gevonden, deze viel niet mee.

Hashvondst! Gauw wegwezen.

Angels Flight.
Morgen weer een nieuwe dag, we zijn van plan met de metro naar Hollywood te gaan! Jullie horen van ons.

5 opmerkingen:

 1. Nog steeds erg leuk om te lezen! De foto's zijn ook weer leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blijf volgen, heel veel plezier bij de filmsterren...groetjes Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo reizigers, wat een geweldige trip zijn jullie aan het maken! Helemaal leuk om dat iedere dag te kunnen volgen.
  Tip: het Paul Getty museum; voor iemand die fotografie al hobby heeft, echt een aanrader. Prachtige architectuur!
  Tip2: Paramount Studio's. Als je gelukt hebt krijg je een bijna privé tour met een gids. Echt leuk om te zien waar de opnames van beroemde films als The Truman Show met Jim Carrey zijn opgenomen. Aanrader!

  Veel plezier.

  groetjes, inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel langzaam wordt ik een beetje jaloers..whahaah nee hoor, ik geniet van jullie verhalen..HOLLYWOOD here we come..de dames reizigerssssss...Joepie... kunnen jullie als jullie terug zijn geen dia avond houden in Sleen..whahaha geintje hoor..veel plezier nog, we wachten op het volgende verhaal vol avonturen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet maar goed van jullie reis! Trouwens we hadden hier ook een pracht ige dag! Iets onder het vriespunt met zon!
  Goede reis verder!

  BeantwoordenVerwijderen