dinsdag 8 februari 2011

We zijn weer thuis.

Even een berichtje om jullie te melden dat we weer thuis zijn. Zaterdagmorgen al vroeg de auto opgehaald uit de parkeergarage en terug naar het hotel gereden om Jeanette en de koffers op te pikken. De reis naar Hertz bij het vliegveld was toch verder dan ik dacht, toch wel zeker 10 kilometer of meer. Daar aangekomen werden we vlot geholpen en kregen zelfs 25 dollar korting omdat ik melde dat de mevrouw van de Tom Tom nog niet geleerd had waar er eenrichtingstraten waren in San Fransisco. Zowieso in stadsverkeer had mevrouw best moeite af en toe. Verontschuldigingen en gelijk zonder dat wij er om vroegen een korting. Toch netjes.
Waar we in het verleden op andere vliegvelden door busjes heen en weer naar de autoverhuurbedrijven werden vervoerd naar het vliegveld, bleken we nu met een "lucht"trein vervoerd te worden naar de terminal waar je moest zijn. Prima geregeld. Alleen bleken wij te denken dat we internationaal vliegverkeer waren.. Onze vlucht stond ook niet op de borden, hmmmm, zouden we daarom gisterenavond niet online hebben kunnen inchecken? Dit klopt niet, dus ik plant Jeanette op een bankje, ze is nog gauw moe en ga even informeren. Blijkt dat als je eerst van San Fransisco naar Minneapolis vliegt je natuurlijk domestic verkeer bent, dus hup opnieuw in de lift en in de trein naar een volgend terminal. We  hadden tijd zat dus geen probleem.
Eerst maar even een kopje thee met ontbijt en toen gaan inchecken. En je raad het al: Jeanette mag zo mee, maar ondergetekende moet zich bij Special Services melden. Daar zit een sjacherijnige mevrouw die mijn e-ticket en paspoort aanneemt en deze grondig bestudeert met behulp van een schempje die ik natuurlijk niet kan lezen. Het duurt een poos en dan vraagt ze of wij iets veranderd hebben aan onze trip en schema? Nee hoor, maar er was in Amsterdam ook al een probleem en het had iets met een verkeerde nummer of zo te maken. Erg meedeelzaam was ze niet en ging na een poosje weg. En het duurde en het duurde en ik werd toch lichtelijk zenuwachtig. Je zult iets op je kerfstok hebben, dan sta je daar helemaal nerveus te wezen.
Na zeker 20 minuten kwam ze weer. Niets van sorry dat het zo lang duurde, niets van: het is opgelost hoor. Nee haar reaktie was: U bent helemaal niet in Vegas aangekomen, u bent niet op komen dagen voor deze vlucht en daarom hebben ze alles geannuleerd. Ik sputter nog tegen, ja zeker ben ik via Vegas binnengekomen, samen met deze dame hier. Ze bromt nog wat, ik zeg nog wat en dan opeens kattig: Nou ik vertel u gewoon hoe het zit, het is inmiddels opgelost. Zonder een glimlach zonder een uitdrukking op haar gezicht, nee deze dame had echt plezier in haar werk, dat kon je uit alles opmerken.
Maar goed, ik mocht zomaar mee, dat was dan toch wel weer fijn nietwaar?

Blijkt onze vlucht gelijk al een uur vertraging te hebben en dat terwijl we in Minneapolis maar ongeveer anderhalf uur tijd hebben voor de overstap. Hmmmm, als dat maar gaat lukken.
Al met al stijgen we nog later dan die uur vertraging op, maar ze kunnen in de lucht wat tijd in halen, maar toch...
Er zitten 3 Nederlandse jongens achter ons die toch wel wat lacherig en zenuwachtig grapjes over vliegtuigen die neerstorten enz. hebben. Ik hoorde al aan hun accent dat ze niet uit het westen of zo kwamen en vroeg mij al af of het Drenthen waren.
In Minneapolis aangekomen bleken er al een stuk of 5 van die karretjes voor ons klaar te staan zodat alle Nederlanders aan boord als een gek naar terminal F12 vervoerd konden worden om de aansluitende vlucht naar Amsterdam te halen. Wij zitten met die 3 jongens in hetzelfde karretje en ik vraag, waar wonen jullie in Nederland. Blijken ze uit Emmen (10 km ten oosten van Sleen) te komen en dezelfde steden als wij bezocht te hebben en ook nog Miami ??en New York. Grappig toch?
In Zwolle op het station staan we in de lift met een mevrouw die ook op dezelfde vlucht zat en die woont in Ter Apel (15 km ten oosten van Sleen). Heel Drenthe was zo'n beetje in de USA! Ha, ha.

In Amsterdam bleek het behoorlijk te waaien dus onze vlucht was nogal Bumpy zoals de piloot ons waarschuwde, nou dat viel niet mee, knap stukje vliegwerk!
En toen in de beroemde nederlandse trein. Ja hoor, we konden wel helemaal tot Amersfoort, maar door werkzaamheden aan het spoor konden we dus niet rechtstreeks naar Zwolle, maar moesten naar Deventer en toen naar Zwolle. Fijn om weer in Nederland te zijn en te merken dat er dus niets is veranderd gelukkig!!

Om 14.30 uur werden we opgehaald door Jos en Ben uit Zwolle en het was een heerlijk weerzien.
We zijn inmiddels al een paar dagen thuis en aan het werk, maar we kunnen terugblikken op een heerlijke vakantie!!! Dank voor het meereizen, we hebben genoten van alle reakties die zijn achtergelaten.

1 opmerking:

  1. Hoi Dames Reiziger, ik heb ook errug genoten van de leuke en mooie verhalen en foto's..top..

    BeantwoordenVerwijderen