maandag 5 april 2010

Eerste zelfstandige zoektocht


Zaterdag 3 april.
Ja, ja, wij willen goed voor de dag komen dus,... een mooi GPSje aangeschaft. Dat ding heeft mega veel mogelijkheden. Wel een beetje teleurstellend dat je er niet mee kunt strijken......
Om alles onder de knie te krijgen hebben we nog wel wat weekjes nodig vrees ik.

Nadat wij via de site van Geocaching de nodige info bij elkaar hadden gezocht en uitgeprint zijn wij vol goede moed op zoek gegaan naar een cache die zo'n beetje in de achtertuin zou moeten liggen. Via een eenvoudige fotopuzzel opdracht kwamen we achter de o zo belangrijke WP waar de cache zou moeten liggen. Tja en iets wat heel eenvoudig is daar hebben wij toch wat moeite mee...... Wij volgen blind dat wat de GPS aangeeft en tja voor je het weet ben je zoekende midden in een weiland waarbij je tot je enkels in de bagger voortploetert. We moeten bekennen dat we na enkele uren van frisse buitenlucht, lichamelijk beweging, en dat was onze hele opzet van deze nieuwe verslaving, de zoektocht hebben moeten staken. Eerst thuis maar eens kijken wat andere Geocachers te vertellen hebben over deze cache.

Omdat wij niet helemaal tevreden zijn, zeg maar gerust, helemaal niet tevreden zijn met deze resultaatloze actie besluiten we om in de auto te stappen en naar Erm de Carpoolplaats te rijden. Dat is een eenvoudige cache zonder gepuzzel. Daar aangekomen staan er twee auto's met mensen erin dus nu is het de uitdaging zo onopvallend mogelijk op zoek te gaan naar de cache want voor je het weet zijn dat ook cachegangers. We presteren het weer om met de GPS het weiland in te gaan. Nu ja bijna dan want eigenlijk weten we al dat dat niet goed is want de aanwijzing die wij via de site kregen was; hoog en droog. Dat lijkt me wat moeilijker in het weiland. Als wij onopvallend in een knalblauwe en kneitergroene jas met GPS om de nek weer terug komen op de carpoolplaats rijden de autos net weg. Okee nu kunnen we met een gerust hart op zoek naar de cache en jawel binnen enkele minuten is hij gevonden. Jippie!!!!!


1 opmerking: