dinsdag 13 april 2010

Eindelijk.........

Vandaag is het prachtig weer om de wandelschoenen aan te doen en met de GPS op stap te gaan.
We hebben nog een aantal frusties en nu de GPS instellingen goed staan gaan we die frusties eerst maar eens omzetten in scores! Als eerste op zoek bij het beruchtje Sleenerstroompje. Werkelijk met slechts 5 minuten hebben we de cache te pakken. Hij ligt geheel aan de andere kant dan waar wij al 2 zoekpogingen (met een foute GPS instelling) hebben gedaan. Ja zo hadden we nog wel 50, 100, 150.... jaar daar kunnen zoeken.

Eindelijk,.... we hebben hem!
De volgende frustie is 't Zandtien. Ook deze hebben we nu binnen enkele minuten te pakken. In deze cache zit een token die we eruit halen. Bij thuiskomst maar eens op de site kijken hoe en wat te handelen met de token.

Goed verstopt legerkistje.

Op naar cache 3 voor vandaag. De Papeloze Kerk (Hunnebed) in Schoonoord. We moeten een puzzel oplossen en wij leekjes gaan er van uit dat we dit ter plekke kunnen doen. Maar nee hoor, de info die wij nodig hebben vinden we hier echt niet op 1 ding na. Wat nu? Dan Jos maar even op zijn werk bellen. Die heeft internet tot zijn beschikking. En jawel met Google kom je ook een heel eind, tenminste dat denken wij. We hebben nu met allerlei cijfers en jaartallen een heel rekenwerk te doen maar dan hebben we ook wel de coordinaten voor de cache. We gaan weer op pad, steken de weg over en komen ergens in een bos met veel omgevallen en omgehakte bomen. We vinden niets en vertrouwen ook de oplossing van onze puzzel niet zo. Ik denk dat de dagrugzak toch maar een 18 liter reisrugzak moet gaan worden want dan kan er een klaptafeltje mee met laptop met dommel. :) We besluiten om bij Rijmaaran even koffie te gaan drinken en deze op het nieuwe lijstje Frusties te zetten.

Op naar cache nummer 4 voor vandaag, Erwtje 180, Sleenerzand. Bij het vliegtuig monument is een micro cache verstopt. De wandeling naar het monument is mooi en rustig. De cache is snel gevonden.

We gaan nog even voor een laatste snelle cache naar Erm,uit grootmoeders tijd. We hebben hem inderdaad snel ondanks dat we de coordinaten in twijfel trekken want er is een afwijking van zo'n 120 meter. De cache ligt dus zo'n 120 meter van de coordinaten af en dat is veel. Gelukkig is er nog een hint, Boom op de hoek. De micro (filmrolletje)cache ligt goed verborgen. We moeten hem met de prikstok naar ons toe halen want hij ligt in een rode mieren nest! En goede geocache dag vandaag.4 uit 5 kunnen scoren, pachtig mooi weer, mooie plekjes, beweging en veel frisselucht.2 opmerkingen:

  1. Leuk leuk leuk !! 4 uit 5 is toch geweldig !! Ik heb veel aan jullie gedacht vanmiddag en zag jullie in gedachten rondstruinen ! :-D
    Dat er nog maar héél veel cashes mogen vinden ! Wat een leuke nieuwe hobby !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tis toch een mooie score! Heerlijk dat je zo'n lol hebt. En ondertussen mooi van de omgeving genieten. De mooie dagen komen er weer aan!
    Nog veel om te genieten!

    BeantwoordenVerwijderen