maandag 5 april 2010

Frusties

We gaan vandaag proberen de cache bij het Sleenerstroompje te scoren. In alle rust hebben we thuis de rekensommetjes kunnen maken dus nu het het toch lukken. Coordinaten staan in de apparaatjes dus go,go,go....

Ook vandaag kost het ons zeer veel minuten, lees gewoon een uurtje of tig, om met lege handen, resultaatloos naar de auto terug te keren. Wij doen iets niet goed hoor. De GPS stuurt ons steeds het weiland in. Dat is lekker schaffen we zo'n duur ding aan die te boek staat als zeer nauwkeurig wijkt hij zeker een meter of honderd en meer af. Tenminste dat denken wij. Hmmm, echt lol kunnen we niet halen uit deze nieuwe hobby, verslaving. We sjokken terug naar de auto en besluiten om ons geluk te zoeken bij 't Zandtien. Daar ligt een cache op korte afstand van een Hunnebed. Okee makkie....toch???? Nou het Hunnebed vinden we maar een cache.... Niets te zien, horen of voelen. De GPS stuurt ons weer het weiland in. Getver, wat doen wij toch fout? Zijn wij het of is het dat apparaat? De moed zakt ons in de schoenen en de lol,....die zien wij al helemaal niet meer. We doen nog een poging voor cache 3 van vandaag. De Bronzen Emmer. De GPS stuurt ons, juist weer het weide land in. Bij deze cache is de hint; Arnica. Een beetje fietsfreak in Drenthe weet dat Arnica de naam is van een fietsroute en tja dan is de cache toch nog snel gevonden. Jee wat hadden we dit effe nodig zeg. Blijft de kater van een GPS die ons het weiland in blijft sturen.

Onze eerste Nano cache. Een miniscule magnetisch kokertje met daarin een miniscule logboekje.

Thuis gekomen eerst maar eens het Geocache Forum aanschrijven. Eens kijken wie ons kan helpen. Jawel we hebben al snel reacties en wat blijkt, we moeten een aanpassing doen in de instellingen. De kaartdatum moet niet op Dutch staan maar op WGS 84 en,..... we moeten het kompas kalibreren. Maar natuurlijk! Dat we daar zelf toch niet aangedacht hebben. Als we de wijzigingen hebben gedaan conrtoleren we alles nog eens door even naar de "achtertuin"cache te gaan en tis niet te geloven maar de GPS brengt ons er vlekkeloos heen.
Pffff wat zullen wij lekker slapen. Helaas moeten we morgen weer aan het werk want eigenlijk kunnen we niet wachten om de cache bij het Sleenerstroompje nu toch echt boven de grond te halen.

1 opmerking:

  1. Hoi Team Artjourney.
    Geweldig wat ik allemaal lees. ik moest wel vreselijk lachen. Ik zie jullie ook zo midden in het weiland staan. En ik lees dat de kijst frustie ook is gemaakt (haha)Wij zijn bezig met een fiets cache puzzel om bij jullie in de buurt een keer te komen fietsen. (omgeving Sleen)Maar de puzzels zijn vreeselijk moeilijk. Team Henaatje heeft al weer een deel terug gestuurd.Met de woorden (zie er geen gat meer in meer in) maar we hebben nog even de tijd. Groetjes Team Mineraal. En succes met cachen.

    BeantwoordenVerwijderen