maandag 5 april 2010

Geen paaseitjes maar caches

Zondag 4 april.
Jawel we moeten toegeven ook wij kunnen de verleiding niet weerstaan.... Nieuwe dag, nieuwe kansen, vrije dag dus op zoek naar caches!

Helaas speelt het weer niet echt mee maar onze teleurstelling van de resultaatloze zoektocht in de "achtertuin" zit ons toch wel een beetje dwars. Inmiddels hebben we via de site wat meer hints kunnen achterhalen dus. Hop schoenen aan, plu mee en direct naar het Waypoint (WP). Binnen 2 seconden hebben we het gevonden. De cache is helaas in niet al te goede staat en dat melden we die avond ook even aan de eigenaar. Die laat ons weten eigenlijk de cache te willen opheffen en vraagt ons of wij de cache willen adopteren. Nou dat laten we ons geen 2 keer zeggen. Zeker willen we dat! Het voelt als de geboorte van een kind,... nu nog even de geboortekaartjes stempelen. We hebben voor vandaag nog 2 caches op het programma staan. Daarvan is er 1 carpoolplaats, Veenoord. Heel makkelijk om even punten te scoren en goed voor de moraal. Hij is wel heel makkelijk dus ook hier slechts seconden werk.

Daarna gaan we door naar het Sleenerstroompje. Hier leren we na een halfuur blubberpad op en neer (zo'n 4x) te lopen dat we wel kunnen lezen maar dat GOED lezen een kunst is. De GPS liet ons steeds terug lopen naar de auto. Tja dat was ook de aanwijzing voor het parkeren van de auto en niet WP1! Nee want op de uitdraai staat namelijk; hier vindt u de eerste aanwijzing voor WP1! Dus het is niet WP1!!!!! Toen we daar eenmaal achter waren was het vinden van de aanwijzing een fluitje van een cent. We kwamen al hele snel en makkelijk bij de aanwijzing voor WP2. Ja de plek was snel gevonden alleen de puzzel die we daar moesten oplossen was nog niet zo eenvoudig. Veel hoofdrekenwerk. Weer wat geleerd, we moeten een rekenmachine in de tas stoppen.


Bij deze puzzel kan het al flink fout gaan bij het woord Rijkswaterstaat of is het Rykswaterstaat. Hmmm, zal het verder hier nog niet verklappen maar kan wel zeggen dat wij het niet goed hadden. Maar dat weten wij ook pas bij thuiskomst..........grrrrrrrrrrr.

Afin puzzel opgelost volgens ons en weer naar WP3 waar we planken moeten tellen en vervolgens weer moeten rekenen. Nu kunnen we naar WP4 en dus de cache. Yeah..... we hebben bijna de schat. Nou dat kunnen we dus op onze buik schrijven want na 2 uur struinen door een minibos is het ons niet gelukt de cache te vinden. We hebben het volgens mij niet meer over beginnersgeluk maar gewoon over beginnersongeluk! Toch is de missie voor vandaag wel geslaagd want, we hebben ruim 2 uur frisse lucht gesnoven en lichaamsbeweging gehad! Neemt niet weg dat wij deze cache wel onder de categorie Frusties gaan vermelden.

Gelukkig bij thuiskomst kunnen we terug vallen op de Geocaching site waar andere vinders iets vermelden dat ons verder kan helpen bij de zoektocht. We komen er dan ook achter dat het in de puzzel Y= 25 en geen i= 9 j= 10 is en tja dan komt de rekensom al heel anders uit en dus ook de coordinaten van het volgende WP. Volgende dag maar in de herkansing.

2 opmerkingen:

  1. leuk dat jullie ook aan het geo cachen zijn, als je eenmaal de smaak te pakken hebt is het zooooo leuk, je komt op zoveel mooie aparte plekjes!!!

    wij zijn 'Alibi' op geocach.com

    groeten, Francis Paul

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, Leuk om te lezen! Ik hoop dat het Sleener Stroompje snel punten oplevert. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen