dinsdag 31 augustus 2010

Geo (Art) Journey weekend

Zoals altijd bruist het bij Louise altijd van de ideetjes en plannen. Tja en als je daar dan nog een survival guy als Ronald aan toe gaat voegen krijg je al snel een plan de campagne en heb je voor je het weet een Geo Cache Art Journey Weekend. Jawel wandelen, cachen en stempelen tegelijk. Nou ja tegelijk,.... eerst wandelen en cachen en dan afsluiten met stempelen. Afgelopen weekend was het dan zover. Na een tijdrovende voorbereiding was het dan tijd voor de try out. Gelukkig waren er mensen die deze try out echt aan durfde. Op zaterdag moest iedereen zich om half 10 melden bij de boswachterij in de bossen van Schoonloo bij de Iberenplas. De deelnemers werden verrast met een lift in een echte legertruck.De rit gaat over een breed zandpad naar veld 1 waar een heus legerkamp opgesteld staat. De rit was pretty bumpy maar wie wil dit nu missen. Wanneer kijg je nu de kans om in een legervoertuig te zitten. Aangekomen bij het kamp is het kennismaken met alle deelnemers. Het zonnetje schijnt dus eerst maar eens koffie en cake en een briefing van Louise. Wel handig als je weet wat cachen is en hoe de gps werkt.
We starten met een proefrondje zodat iedereen een beetje doorkrijgt wat cachen is en hoe je moet omgaan met de gps. We starten in 3 teams. De truck bengt ons ergens op een mooi plekje in het bos en there we go. Zo nu en dan kom je een van de teams tegen maar je moet het toch allemaal zelf uitvogelen. Helaas krijgen we even een mega regenbui met hagelstenen over ons heen maar het dichte bladerdak geeft voldoende bescherming. Echt nat worden we niet. Na iets van anderhalf uur komt iedreen veilig en compleet terug bij de truck. Dan is het een kwestie van inladen en terug schudden naar het kamp. Omdat het nog altijd niet droog is zullen we de lunch moeten nuttigen in de tent. Geen probleem want die is groot genoeg en het is nog gezellig knus ook. Iedereen laat zich de groentesoep met ballen, gemaakt door Hillie smaken. Als ik de broden zie dan denk ik wie komen er nog meer eten, maar aan het einde van de lunch is er niet veel meer van over. Ja van buitenlucht en beweging krijg je honger.

Na de lunch gaat de echte cache tocht van start. Tussen de teams zit 15 minuten. Op deze manier kan iedereen op zijn gemak de puzzels oplossen met nogal wat rekenwerk en heeft iedereen genoeg tijd om naar de caches en tussencaches te zoeken. Na slechts een halfuurtje blijkt de gps van team 3 niet juist te werken. Even een snel belletje naar team 2 en jawel team 2 en 3 worden nu 1 team. En ik moet zeggen een heel gezellig team waar ikzelf onderdeel van uit mag maken. De sfeer is goed, het rekenen blijkt niet voor iedereen weggelegd te zijn en ook zoeken gaat niet altjid van een leiendakje. Maar dat ales mag de pret niet drukken. De bedoeling is dat we de caches wel vinden want daarin zitten items die we morgen nodig hebben bij de workshop. Het bos waar we wandelen is werkelijk prachtig. Gelukkig s het de hele middag droog en zonnig waardoor de omgeving er nog mooier uit ziet. Team 2 en 3 zijn niet echt de tempotijgers maar ach plezier hebben we wel. Hier even een impressie van deze 2 teams.

Teamspirit is nog altijd high zelfs na 4 uur lopen en zoeken.

Het is zo nu en dan flink puzzelen en rekenen om de volgende coordinaten te pakken te krijgen.

Hebbes. Sommige verstop plaatsen zijn wel heel bijzonder. Hier volgen er nog een aantal met de inhoud van de caches.


Genoeg caches, ook even stilstaan bij deze prachtige omgeving.
Team 1 is al lang terug in het kamp maar zoals ik hierboven al schreef team 2 zijn geen tempotijgers maar genieten volopen komen uiteindelijk veilig en wel in het kamp aan waar het gezellig BBQ-en is met zijn allen.
Nadat de buiken vol zijn gaat iedereen richting bed. Voor de een is dat de tent voor de ander een B&B in Sleen of gewoon in eigen bed thuis. De tweede dag van dit Geo (Art) Journey weekend wordt in beslag genomen door een workshop in het pand van Art Journey. Ook deze dag is super gezellig en prima tot in de puntjes verzorgd. Koffie, thee een proeverij van heerlijke taartjes etc. van Taart van Toen. Kortom weer een en al verwennerij. Wil je meer weten en zien van deze dag kijk dan op mijn blog World of Art. http://jeanetteblok.wordpress.com/












Geen opmerkingen:

Een reactie posten