maandag 9 augustus 2010

Suomenlinna

Niets moet vandaag, alles mag. Eerst maar even een beetje uitslapen. Om 10.00 uur gaan we naar de 2e verdieping voor het ontbijt. Louise rukt aan de klapdeur maar geen beweging. Dan maar een duw poging. Weer geen beweging. Trekken, duwen, trekken, duwen,......grrrrrrrrr. Er komt een kleine dame aan die zegt dat het gesloten is. Gesloten? Maar mevrouw het is 10.00 uur. Nee zegt ze, het is 11.00 uur. Ik kijk verbaasd op de deur waar een briefje hangt met de ontbijttijden en daar staat echt 11.00 uur. Louise doet weer een poging. No it is 10 o'clock. No 11 roept de dame weer. Ik vrees dat de Finnen er weer een uurtje bij heb gedaan??? Er komt een echtpaar achter ons staan en gelukkig roept die dame ook het is 10.00. De ontbijtdames stormt naar de keuken en is binnen 2 tellen terug met het schaamrood op de wangen en tig keer roepen, sorry, sorry, sorry. Jos, die inmiddels al met Ben aan het ontbijt zit komt op alle lawaai af. Hij heeft al flink brood ingeslagen aan tafel omdat hij al door had dat de counter leeg begon te raken en bang was dat we niets meer zouden hebben. Ja de ontbijtdame is alles al aan het opruimen en schoon maken. Ze gaat dus driftig in de weer om weer brood neer te lekken, de messen en vorken weer in de bakken te doen en de rest van het voer aan te vullen. Gelukkig maar want er komen nog vele na ons. Na het ontbijt gaan Louise en ik lopend naar Market Square. Louise heeft de balans op gemaakt wat betreft de omzet op de beurs hier en zo kunnen we onderweg weer nieuwe business plannen maken. Geen Art Journey on the road maar,....Art Journey on the boat. Tja maar welke boot moeten we dan kiezen.

Keuze 1; gaat hard, maakt veel lawaai en zit geen dak op dus,.... gaat het niet worden.

Keuze 2; al iets beter, gaat nog altijd hard, zit wel een dak op maar de kleur zwart staat ons niet aan.
Keuze 3; ja ziet er aantrekkelijk uit maar is helaas niet te koop :)
Laten we maar gewoon op vaste grond blijven in het prachtige dorp Sleen waar iedereen ons weet te vinden nietwaar.
De mannen komen met de auto naar de markt en we stappen met z'n vieren op de boot naar het eiland Suomenlinna. Dit staat op de UNESCO lijst en mag je niet missen. Het fort kun je geheel rond lopen en je hebt prachtig uitzicht op de omgeving. Er zijn genoeg cafes, restaurants om even te rusten en wat te nuttigen. We kunnen ons prima vermaken.
Het weer is prachtig en er is veel te zien. Zo rond een uurtje of 6 nemen we de boot weer terug naar Helsinki vasteland. De markt is nog niet helemaal oppgeruimd en de viskraam staat er nog dus we kunnen ons tegoed doen aan een megabord met vis en aardappels. Een prima gezonde maaltijd. De mannen stappen in de auto op weg naar het hotel en wij lopen. Eerst nog even naar de Cathedraal. Die foto's zullen morgen op de blog te zien zijn. Best jammer dat we hier maar zo kort zijn want er is nog zoveel te zien. Vanavond maar weer plannen maken voor morgen want we willen er natuurlijk uithalen wat er in zit nietwaar.2 opmerkingen:

  1. Wow, echt prachtig daar !! Leuke verhalenn weer dames !! Blijft genieten iedere keer !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, weer leuke verhalen. Art Journey on the boat is toch een prima plan! Boot drie is daar wel geschikt voor toch?
    Geniet er nog maar even van. Hier regent het, hopelijk hebben jullie morgen mooi weer. Ben benieuwd naar het volgende reisverslag!
    Allemaal de groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen