donderdag 12 augustus 2010

Weer thuis

Ja hoor de dames reiziger zijn weer thuis in Sleen. Gisterenavond om 22.45 uur reden we moe maar voldaan de oprit op. Jeanette heeft jullie de hele week op de hoogte gehouden van onze trip en dus rest mij alleen een soort van afsluiting en terugblik. Het was een heerlijke week in Helsinki, maar helaas een paar dagen te kort. We waren er natuurlijk in eerste instantie voor de beurs. Een heel gezellige beurs, maar door het te mooie weer iets minder bezoekers dan men had gehoopt maar de bezoekers die er wel waren hadden veel belangstelling voor het stempelen. Ook hebben we veel lol gehad met de collega's Linda van Lost Coast Design en Ank en Fred de Back van Stampingback. De locatie was prachtig en de organisatie prima geregeld, petje af! Al met al een geslaagde beurs en wie weet gaan we volgend jaar weer.
Na de beurs bleven er maar zo'n twee volle dagen over om Helsinki en omgeving te verkennen en dat is natuurlijk veel te kort. Een prachtige stad, een heel mooi land, echt een aanrader. Jeanette en ik hebben bijna alles lopend gedaan, en dat is heel goed te doen daar het centrum van Helsinki niet zo mega groot is.
In tegenstelling wat er steeds werd gemeld in Nederland vonden wij het geen extreem duur land. Het eten, de kleding enz. is even duur als in Nederland. Openbaar vervoer is erg goedkoop. Alleen alcohol is wel extreem duur, maar ja, ik drink niet dus daar had ik geen last van.
De mensen zijn erg vriendelijk, erg behulpzaam en ze spreken bijna allemaal uitstekend engels. Dat is maar goed ook want het Fins is een voor ons onverstaanbare taal, en ook het lezen is bijna niet te doen.  Alles is wel twee-talig aangegeven, eerst in het Fins, dan in het Zweeds en soms ook nog eens in het Engels. Goed te doen dus daar het Zweeds een taal is die dichter bij ons eigen taal staat.
Wij hebben genoten en ik laat jullie hieronder nog een paar foto's zien om dit met jullie te delen. Alle foto's zijn door Jeanette gemaakt overigens. Wij gaan morgen weer over tot de orde van de dag. Bedankt voor het meelezen!

1 opmerking:

  1. Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn,en dat jullie genoten hebben,mooie verhalen en mooie foto's.

    Groet van GeckoJolanda

    BeantwoordenVerwijderen