maandag 28 mei 2012

Berlijn dag 1 en 2

Veel horloges op de rommelmarkt, maar of ze echt oud zijn? Wij betwijfelen het, er zijn wel erg veel van deze zelfde soort kraampjes. Wel leuk om te zien.

Nee Jos wil er niet tussenin staan.

Beelden op de Brandenburger Tor

18 maart is ook onze trouwdag!

Doorkijkje in het Holocaust monument

Het Holocaust monument
Terwijl 1 van de dames reiziger zich opmaakt voor een definitieve verhuizing van Noord Holland naar Drenthe is de andere dame reiziger met echtgenoot een weekje in Berlijn. Ik ben hier met een paar vriendinnen al  eens eerder een weekend geweest, maar nu voor een hele week om de rust te hebben om alles te bekijken. Onze trip met de auto op de eerste dag verliep voorspoedig en na het inchecken de buurt (we zitten in een hotel op een zijstraat van de Kurfursten Dam) verkend en heerlijk gegeten op een terras. Wat een bof dat het zulke prachtig weer is! Een lekker wandelingetje weer terug en toen moe maar voldaan op bed geploft. Prima kamer met airco en internet aansluiting. Onze week kan al niet meer stuk.

Onze tweede dag werd gestart met een meer dan prima ontbijbuffet. Wat jammer dat je maar zo weinig van al dat lekkers op kunt, maar gelukkig zullen er nog 5 ontbijten volgen.
Poster die ik gratis mee kreeg.
Bij de receptie van het hotel een welkoms kaart gekocht waarmee je 5 dagen onbeperkt met het openbaarvervoer kunt reizen en bovendien op heel veel bezienswaardigheden 25-50% korting krijgt. Onze eerste opdracht was het uitvogelen van het systeem van de S-bahn, U-bahn enz. en toen op naar Der Orginal Berliner Trödel  Markt und der Kunst und der Kunsthandwerker Markt. Dat is hier dicht bij op de Strasse des 17.Juni.
Mensen wat een heerlijke markt, ik werd er zo door ingeinspireerd! Ik heb van alles een klein beetje mee om een journal te maken, en heb dus hier en daar wat gescoord om te plakken en knippen, maar weet werkelijk niet of ik daar aan toe kom, we zijn 's avonds vrij laat weer terug en dan hebben we de pijp ook wel een beetje uit. Maar wie weet..... Verder borrelen er ook veel creatieve ideeën bij me op en hebben we ook een paar leuke koopjes gescoord. Bovenstaande poster mocht ik zomaar gratis meenemen. Leuk toch?
Toen weer verder in de S-bahn op naar de Brandenburger Tor. Heel mooi, ontzettend touristisch met allerelei mensen die hun geld daar willen verdienen met portret tekenen, levend standbeeld, dans, foto's maken met een geüniformeerde persoon, stempels laten zetten in een paspoort en op kaarten, iets wat ik natuurlijk meteen heb gedaan. Je zult begrijpen dat stempels  een enorme aantrekkingskracht op me hebben!!!
Stempels!!! Ja stempels!!! ook op vakantie!

 
Mijn buit bij de Brandenburger Tor voor 2 euro.


  Toen hebben we ons met een fietstaxi laten vervoeren naar het Holocaust monument en expositieruimte. Ik was daar indertijd al eens geweest, maar ook nu weer erg onder de indruk van wat je daar leest en ziet. Onvoorstelbaar dat dit heeft kunnen gebeuren, het gaat je verstand te boven. Laten we in Godsnaam zorgen dat dit nooit weer gebeurt!!

Moe van alle indrukken en frisse lucht hebben we de halte van buslijn 200 opgezocht die ons tot bijna bij ons hotel bij de ingang van de Zoölogische Garten bracht. Wat een fantastische dag, morgen meer

3 opmerkingen:

 1. Wouw heerlijk verhaal enne eh,.... wil graag ook wel een keertje op die markt struinen hoor. Maar ja heb nog zoveel wensen dus....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een heerlijk verslag om te lezen Louise..

  Veel herken ik nog van je verhalen omdat we daar samen ook al eens zijn geweest... ik zou er ook zo weer naar toe willen... Hadden ze nog ANANAS ?

  hahahha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Happy Chinees New Year for my all chinees Friends .
  Nice post . Very help ful and informatic. You made it really useful and helpful to us by spreading the awareness articles. Thanks for the help.
  Chinese New Year 2015 Fifth Day
  Chinese New Year 2015 Fourth Day
  Chinese New Year 2015 Third Day
  Chinese New Year 2015 First Day

  BeantwoordenVerwijderen