zondag 6 mei 2012

Eindelijk weer eens erop uit!

Jee wat is dat lang geleden! Een geocache wandeling op zondag. Gisterenavond de voorbereidingen gedaan want het moet er nu toch maar weer eens van komen hoor. Naar buiten, lekker wandelen en daarbij natuurlijk de nodige caches zien te scoren. Rondje Pesse in de buurt van Hoogeveen.

Een wandeling van ruim 10 kilometer dat moet toch te doen zijn. De weer goden zijn met ons. De zon laat zich helaas niet zien maar het is droog, lekker fris en weing wind. We starten bij Rondje Pesse 9 en zullen tegen de klok inlopen. De start begint al met laten we zeggen merkwaardige hobbels. Een briefje met alle gegevens dat spoorloos verdwijnt uit de jaszak van Louise waardoor we de eerste 400 meter maar liefst 3x lopen (heen en weer, heen en weer....) Nergens het verloren briefje kunnen vinden alleen maar een plof horen van een pakje papieren zakdoekjes waarvan we de herkomst nog altijd niet kunnen verklaren. Terug bij de auto ons startpunt ook geen briefje kunnen vinden. Misschien heeft een voorbijganger onze "rotzooi "wel meegenomen en ligt de waardevolle cache info nu in een prullenbak. Gelukkig hebben we de telefoon nog. We gaan dus opnieuw op pad en als we bijna bij het punt komen waar we net hebben moeten constateren dat het briefje uit de jaszak van Louise verdwenen is zien wij een wit iets in het gras liggen. Het is niet te geloven.... HET BRIEFJE. Wie speelt er vandaag een spelletje met ons?  Zo op het eerste gezicht op de geocachesite leek het toch een wandeling door een mooi natuurgebied. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Veel langs de landerijen wat op zich ook mooi is alleen veel over een 60km weg en dat is nou weer jammer. Gelukkig is het geen drukke dag en route dus we kunnen veilig lopen en hoeven niet constant de berm in te duiken. De caches zijn allemaal makkelijk te vinden en sommige zijn ook niet al te best verstopt. Blijkbaar is met hier wel goudeerlijk want ze liggen er toch allemaal maar niets is er geript of iets dergelijks. Rondje Pesse bestaat dus uit 9 caches. Er ligt nog een ander cache, de muzikale fietstunnel, tussen. Daarvoor moeten we ruim 200 meter van de route af maar dat doen wij natuurlijk met liefde. Bij het zien van onderstaande foto snap je vast de naam van deze cache al.
Ook deze cache was snel gevonden al lag hij niet in, op of naast de tunnel.
Vlak voordat we Pesse weer inlopen komen we langs een restaurant, pannenkoekenhuis. Kopje koffie zou wel lekker zijn. Nou en dat kopje koffie kwam er dan ook maar nog veel meer.....lekkers.
Een mini high tea/coffee die er uitermate best ingaat.
Kijk en zo is het leven zo verkeerd nog niet. Dit noem ik nu genieten op je vrije dag! Nadat we volledig gevuld waren zijn we aan de laatste meters begonnen. Soepeltjes en snel wisten we de laatste 2 caches te vinden en alsof we er een neus voor hebben.... zelfs nog iets met stempels weten te spotten.
Zo ben je in Pesse en zo ben je er ook weer uit. Een leuke cache route echter niet spectaculair maar ik denk maar zo,.... we hebben weer beweging gehad, voldoende frisse lucht op gesnoven en zijn weer 10 caches rijker.


Hoe verstop je een cache? Nou bijvoorbeeld in een pvc buis in een ijzeren bidon in een bos of
In een ouderwets filmkokertjes achter een boom onder wat takjes in een plantsoentje.
We gaan ons uiterste best doen om de komende periode weer regelmatig de wandelschoenen aan te doen en mooie gebieden op te zoeken en jullie natuurlijk daarin menemen via deze blog. Blijf ons dus in de gaten houden. 
1 opmerking: