zondag 29 januari 2012

Laatse dag in Melbourne

We vallen met onze neus in de boter. Chinees New Year. Veel, heel veel knallen. oorverdovend!!!

Ja daar moeten we bij zijn. De finale van het toernooi van het jaar Australian open in Melbourne.

Er is nog van alles te kopen. Zelfs finalekaartjes. Prijs? Wil je niet weten waarschijnlijk.

Alsof we op de eerste rij zaten.

Hmmm, plekje op het strand? Nee hoor op het plein tegenover Flinders Station aan de Yarra River bij slechts 35 graden kijken naar de finale vanuit een luie strandstoel naar een super groot scherm.

Maar liefst 6 caches vandaag in de hitte. Deze was wel de topper. Hij had al 41 favorites op zijn naam staan maar daar hebben wij er heel graag 1 aan toegevoegd.

Nog even een shot van een van de voorstellingen tijdens Chinees New Year waar heel veel mensen op af zijn gekomen. 

Voor velen een nieuw item, rage. Wild knitting. Allerlei stukjes breiwerk rondom bomen midden in de stad. Hermine Koster kan jullie er alles over vertellen. Breng eens een bezoekje aan haar blog!

Is dit gaaf of is dit......gaaf. op de achtergrond St. Pauls Cathedral.


Het o zo beroemde Flinders Station

De skyline van Melbourne vanaf de South Bank van de Yarra River
Melbourne, geweldige stad. Jammer dat we naar huis moeten.

Gymnastiek oefeningen? Nee hoor cachen. Maar goed dat ik 1.83 m. lang ben. Met veel moeite weet ik de cache te pakken te krijgen.

Nog even een laatste blik op de skyline van 1 van de vele bruggen over de Yarra River.

Door heel Melbourne is er zeer veel kunst te vinden. Ook hier was een cache te vinden. De naam Figurehead was dan ook heel toepasselijk.

Tja met cachen kom je soms op.....laat ik zeggen bijzondere plekjes. Door deze steeg heen lopen was een hele uitdaging. Neus dicht en snel doorlopen.


Er zijn geweldig veel leuke, mooi en gezellige smalle steegjes. Sommige alleen kroegjes en andere alleen winkeltjes en weer andere allemaal kleine restaurantjes. We zouden ons hier nog wel een week weten te vermaken. We begrijpen nu nog beter waarom Melbourne uitgeroepen is tot beste woon-en verblijfplaats van de gehele wereld. Er is dan gekeken naar alles, woongenoot, uitgaan, kunst, cultuur, restaurants, sport klimaat. Kortom het totale leefgenot in de breedtste zin van het woord.
 Het is jammer maar onze laatste uurtjes zitten er nu echt op. Het is nog een kwestie van wat eten en dan de koffers inpakken. Slapen en morgen rond 11.00 uur in de auto stappen om af te reizen naar het vliegveld. Tijd om weer naar huis te gaan. Ik kan niet anders zeggen dat we een geweldig mooie reis en tijd hebben gehad en ondanks dat dit mijn derde bezoek aan Australie is geweest in 18 jaar hoop ik er nog vele malen terug te mogen komen en natuurlijk met.... Louise! 

5 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's meiden. Goede reis morgen en veilig weer thuis.
  Liefs Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hebben we genoten van jullie blog! Een hele goede terugreis en hopenlijk snel alle verhalen en fotos uitwisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve dames (alledrie),
  wel thuis na een enerverende tijd Down Under!
  'k Heb met veel genoegen jullie verslag gelezen. Dank je wel voor de trouwe posts!
  Esther uit Groningen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben we genoten van jullie reisverslag. Leuk dat we mee mochten kijken. Een hele goede thuis reis en een goede thuiskomst.
  Groetjes, Regina

  BeantwoordenVerwijderen