woensdag 18 januari 2012

In memoriam Ben Kolker senior

Op dit moment zit Jeanette binnen in de bibliotheek jullie over onze vakantie te vertellen en zit ik buiten de bibliotheek op een picknickbankje in de zon te werken.
Nee dit is geen stukje over onze vakantie wetenswaardigheden maar ik voel de behoefte om met jullie te delen dat deze vakantie helaas ook een vakantie vol met ongerustheid, strijd en verdriet is geweest.
Helaas kregen we vorige week te horen dat mijn schoonvader na een "griepje" plotseling werd opgenomen in het ziekenhuis en dat het heel slecht met hem ging. Mijn man en zoon waren samen met mijn zwagers erg verdrietig en angstig en het is dan heel moeilijk om dit op afstand mee te moeten maken.
Na een kort ziekbed is mijn schoonvader afgelopen dinsdagnacht op 87 jarige leeftijd overleden, op zich een respectabele leeftijd en hij had er zelf ook vrede mee. Voor de jongens een heel verdrietig moment waarbij het voor Jos en Ben extra moeilijk is daar ik niet lijfelijk aanwezig ben om dit met hun te delen.
Er is bij mij heel veel strijd en verdriet geweest over wat te doen en de eerste acties voor het weer naar huis toe reizen waren al genomen, maar in goed overleg met mijn mannen is besloten om deze reis af te maken, temeer omdat ik deze reis af zou sluiten met mijn moeder. Een reis die voor haar waarschijnlijk de laatste in haar geliefde Australie zal zijn, waarbij zij afscheid van haar broer die ziek is en haar zuster zal nemen. Een afscheid en een laatste keer die plekken samen bezoeken waar ik als kind ben opgegroeid. Deze kans krijgen we waarschijnlijk nooit meer.
Dus daarom deze beslissing, maar wel een hele moeilijke beslissing die ik met zeer veel pijn in mijn hart heb genomen.
Gelukkig is er de telefoon en het internet waarbij we veelvuldig en langdurig contact met elkaar hebben. Dat geeft troost voor het thuisfront en mijzelf.

Dit stukje draag ik op aan mijn schoonvader, Ben Kolker senior, maar ook aan mijn man en mijn zoon. Al ben ik niet in Nederland, ik sta naast jullie tijdens deze moeilijke tijden.

16 opmerkingen:

 1. Pfff, wat heftig! Veel sterkte voor jou en je familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat rot voor je, moeilijk keus ook, wij wensen jou en je mannen heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Lady's, Ik geniet heel erg van jullie verhalen over de mooie reis. Maar het laatste bericht is natuurlijk wel een heel ander verhaal. Moeilijk hoor, zo'n keuze. Knap dat je het zo gedaan hebt. Heel veel sterkte en probeer te genieten van het laatste stukje, dit is heel belangrijk voor je moeder. Voor later: goeie reis terug, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha dames, Ook ik geniet hier van jullie verhalen. Lees ze trouw, zo ook het laatste bericht. Wat een keuze moet je maken, heel moeilijk. Ik zal hier aan jullie denken en aan je mannen. Hoop toch dat jullie samen daar in het verre Australie nog blijven genieten en ook met je moeder. Een hele goede reis verder. Sterkte.
  Groetjes, Regina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Louise,
  Ja, wat een vreselijk moeilijke situatie voor jullie allemaal. Ik begrijp jullie beslissing wel dat je toch je reis vervolgt en ik hoop dat je er, ondanks alles, ook van zult genieten. Natuurlijk zullen Ben en Jos je Lijfelijke aanwezigheid wel missen maar ze voelen zich vast gesterkt door jullie geestelijke verbondenheid. We zullen, vooral maandag, ook allemaal aan jou denken want voor jou is het ook vreemd dat je "oom Bennie" niet meer terug zult zien. Veel sterkte met z'n allen en probeer toch het laatste stukje van je reis bewust mee te maken en er van te genieten.
  lfs. Wim en Gea (B)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Louise gecondoleerd met het verlies van je schoonvader. Het drukt natuurlijk wel een stempel op de vakantie maar we hopen dat je er toch nog wel wat plezier aan beleeft. Veel sterkte verder.
  Lieve groetjes van Henny en Rob.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Louise gecondoleerd met het verlies van je schoonvader. Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Louise heel veel sterkte....wat een moeilijke beslissing moet dat zijn. Ook verdere familie gecondoleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Louise, ik zit je verhalen te lezen en om dit te horen is echt heel erg, ik wens jullie heel veel sterkte toe gecondoleerd met het verlies van je schoonvader Louise, gelukkig heeft hij een lang leven gekend. Veel liefs Terry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel veel sterkte en gecondoleerd.
  Wat een naar bericht en wat een verschrikkelijke overwegingen, allemaal.
  Veel liefs,
  Rebecca
  Collega van Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Louise, gecondoleerd en heel veel sterke toegewenst!

  Groet,
  Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Louise, gecondoleerd met je schoonvader. Wat een moeilijke beslissing zal dit voor je geweest zijn. Sterkte en straks een goede en mooie tijd met je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Louise,
  Gecondoleerd met het overlijden van je schoonvader. Ik wens jou, Jos en Ben veel sterkte de komende tijd. Ik hoop dat je er toch nog iets van kunt maken tijdens de rest van de reis. Wat ik van jullie verslagen heb gezien en gelezen is Australie wel een land vol mooie indrukken!

  Lieve groetjes,
  Hennie Springer

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey Louise,

  Jij en je familie gecondoleerd!!
  Ga naar Australie om een soort afscheid te nemen van andere familie..., Gebeurd er dit!
  Ik kan me voorstellen dat dat heel moeilijk is geweest voor jullie!! Ook al was de man op leeftijd, het blijft je vader/schoonvader/opa!
  Heel veel sterkte en liefs!
  Yvonne van Zeijl

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog gecondoleerd Louise. Ben de naam genoor van mijn oom. Heb de doopnaam van hem BJ kolker. Ben er een van de melkbooer.
  Louise het is moeilijk om een geliefde te moeten los laten. Het verstand zegt bij mij oke. Het hart huilt. Ik wens jou en de jouwe heel veel sterkte.

  Mvg,

  BJ kolker

  BeantwoordenVerwijderen
 16. tów poniżej

  ręką, rzuсiła w niеgo obwarzankiem.
  wield ** Oraz
  ԁοdatκowo właśniе ω pοrząԁku, pomуślаł, iż nie ωyκonywа w sam raz kramu rybnego.
  Rozrywκa udała sіę

  pοnaԁ wszelkie wymogі, zaledwie 2-ie przeсznіce сieniej widzі.

  BeantwoordenVerwijderen