vrijdag 27 januari 2012

Melbourne city

Na een goede nachtrust en een rustig ontbijtje gaan we met z'n drie naar Queen Victoria Market. Slechts 100 meter van ons hotel. Als we bij de receptie van het hotel komen worden we vriendelijk begroet door een van de medewerkers. Hij laat ons weten dat het buiten 29 graden en zonnig is en wenst ons een fijne dag. Nou dat zal wel gaan lukken. We starten met een bezoek aan Queen Victoria Market. Slechts 100 meter van ons hotel dus mamma Willy hoeft niet ver te lopen met haar walker. Jee wat ligt hier een vlees en fruit & groente en voor mooie prijzen ook. De australiers komen dan ook met handige karretjes hier bergen boodschappen doen. Ook wij kopen wat lekkere dingen, voelen we ons een beetje aussie nietwaar. Hieronder even een indruk van de markt.
Groente en fruit in alle soorten en maten en...prijzen.
Torentjes gehakt.
Kilo's vlees wat er top uitziet.

Bij een bezoek aan de markt hoor ook een lekker koffiestop op de foodcourt. Na wat uitgerust te hebben gaan we nog even over de markt met kleding, tassen en souvernirs. voor mamma is het een hele tippel dus we gaan even terug naar het hotel om wat te drinken. mama blijft even in de koele kamer uitrusten en Louise en ik gaan op cachetocht en naar Lygostreet de italiaanse straat. Wat een gezellige terrasjes, mooie en leuke winkels en.....heerlijke ijssalons. Jawel bij deze temperatuur doen we ons graag tegoet aan een heerlijk ijsje... zeg maar IJS. Mama is weer wat uitgerust en we gaan met z'n drie nog even op pad. Eerst maar eens naar Chinatown. Die valt behoorlijk tegen. Erg klein en minder China dan in andere grote wereld steden. Het is een behoorlijk tippel en zo nu en dan zetten we mama op de walker en duwt Louise mama voort. Het werkt prima alleen mama staat doodsangsten uit en Louise heeft geen armen meer over maar verder werkt het uitstekend. In een foodcourt nuttigen we onze avondmaal. Nadat we even in het hotel de voeten hebben laten ademen en de beentjes omhoog hebben gehad beluiten Louise en ik nog even te gaan cachen. Het is inmiddels 20.00 uur dus we hebben nog een kleine anderhalfuur licht. We vinden een cache in een steegje waavan je je af moet vragen of je hier wel wilt zijn op dit tijdstip maar ach we hebben wel meer meegemaakt. We zullen en niet aan mama vertellen.
Cachen in een eng doch creatief steegje. Snel loggen en wegwezen
De volgende cache was een easy one. Nog even doorgaan tot donker. Echter nu komen we op plekjes en bijzondere steegjes waar we toch wel onze twijfels hebben. Een hint is hole in the wall. Nou er zitten gaten in de muur maar daar wil je niet zo je hand in steken. We besluiten maar terug te gaan naar het hotel. Kaartje leggen en slapen.

1 opmerking:

  1. Wat ziet er op die markt alles lekker uit. En wat leuk die torentjes gehakt. Heb ik nog nooit gezien.
    Voor jullie veel plezier verder en lekker genieten.

    BeantwoordenVerwijderen