zaterdag 14 januari 2012

Laatste dag in Blackheath

Waar ik het meest tegenop zag hier in Australie is het feit dat het hier zomer is en januari de meest warme maand van het jaar is. Zoals jullie gelezen hebben ben ik op de eerste dag in Sydney behoorlijk verbrand en dat terwijl het zonnetje niet eens zo fel scheen.
Vanmorgen werden we wakker met het getik van regen op het dak en bij inspectie bleek het buiten grauw en grijs te zijn. Dus maandag verbrand, dinsdag puffend van de hitte en vandaag de gehele dag in een fleece rondgelopen, want warm was het beslist niet.
Onder het toeziend oog van een grote spin, zo'n 15 cm, heb ik toen maar onze zeer trage internet verbinding weer eens uitgeprobeerd en het blog bericht van hieronder geschreven, de avond ervoor lukte het totaal niet, je wordt er steeds uitgeknikkerd, om stapel gek van te worden. Jeanette trotseerde de regen om een paar boodschapjes te halen. Onze geplande hikes van vandaag leken ons nl. niet zo verstandig, om over gladde en natte rotsen en stenen te klimmen en te klauteren.

Ok, plan B voor vandaag was een ritje naar Wenthworth Falls, zo'n 17 km van af Black Heath. De auto geparkeerd, en vanwege de regen hebben wij ons gehuld in van de goedkope doorzichte regenparka's die Jeanette voor 1 euro bij de Blokker had gekocht. Nu wil het geval dat de parka's in 3 verschillende kleuren te koop waren, wit, een mooi gedekte kleur grijs, en een zeer opzichtige kleur roze. Je snapt em al, mevrouw Blok denkt, wit en grijs, die kleuren vallen niet op, ik neem die leuke roze gevalletjes mee. Nou ik kan je vertellen dat dat opvallen zeker is gelukt! Daar liepen ze dan, Hepie en Hepie, elks gehuld in een knalroze cape, we leken wel 2 roze smurfen. En dan moet je nog bedenken dat daar 2 blote benen uitkomen met daaronder wandelschoenen, elks een rugtas en die rugtassen hebben ook een eigen regenjasje. Die van Jeanette is grijs, maar die van mij is oranje. Dus 2 roze smurfen, 1 groot, 1 klein, elke met een grijze en roze pukkel op hhun rug.
Nee, hier bestaan geen foto's van (nou niet dat wij weten tenminste) want zoiets op het internet zetten vraagt om moeilijkheden bij toekomstige 50 jarig verjaardag (collega's van Jeanette bij Menzis) en 40 jarig jubilea (collega's Louise bij ZLM), nee wij zijn wel wijzer. Maar dat het er niet uit zag, dat is zeker.
De eerste 2 caches van vandaag in het dorpje gescoord en toen in een tweedehands boeken winkel een Biggles boek voor de broer van Jeanette gekocht. Jeanettes broer heeft nl de grootste Biggles collectie ter wereld en staat daar zelfs mee in het Guinnes Book of Records, maar er ontbreken altijd nog een paar in zijn collectie en daar zijn we in deze vakantie ook naar op zoek.
Eerst koffie? of toch maar caches 3 en 4 van ons lijstje? Laten wie die eerst "even" pakken en dan de koffie. Nou dat even werd ruim 2 uur later, want we hebben om de gehele Wenthworth Falls Lake gelopen, heel erg mooi, maar de caches werden helaas niet gevonden. Nummer 3 was gewoonweg niet te vinden hoe goed we ook zochten en 4 lag op een plekje waar veel Aussies doodleuk met dit weer gaan zitten picknicken en barbequen op 1 van de vele openbare barbecue plekjes. Daar konden we dus niet bij.

Na onze welverdiende lunch zijn we naar Leura gereden, een heel mooi dorpje met heel veel leuke en interesante winkeltjes. 1 ervan was een winkel die niet breder was dan 2 meter, een soort van pijpela en volgestouwd met Kerstartikelen. Ook in Leura 2 caches gescoord, waarvan 1 op een heel bijzondere manier was verstopt, dat heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost, maar uiteindelijk was het Jeanette die het vond.
Jammer genoeg begon de mist toen op te trekken en zijn we snel verder gereden. We wilden de scenic route van gisteren graag afmaken, maar dat leek ons niet zo  verstandig in de steeds dichter wordende mist. Wel zijn wel nog naar de Cascades gereden, een schitterende waterval en toen rechtstreeks naar huis om lekker te douchen en languit een mooie film te kijken.
Officieel gaan we morgen uitchecken, maar we laten het nog even van het weer afhangen daar we eigenlijk nog veel op het programma hebben hier in de Blue Mountains. Jullie lezen nog wel wat we besloten hebben.

2 opmerkingen:

 1. das genieten daar Down Under, en nou ben ik dus heel nieuwsgierig naar de titel van het Biggles boek...... blijf vooral doorzoeken.

  By jove, Biggles!
  Keep your engine running

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Ladies down under :o)
  Net jullie verhalen van de afgelopen dagen gelezen....echt genieten dus daar.
  Enne die 'grote spinnen' lopen hier in Holland ook rond hoor!
  Veel plezier nog.

  BeantwoordenVerwijderen