maandag 28 mei 2012

Berlijn dag 3

Vandaag na weer zo'n fantastisch ontbijt gaan we om de hoek van het hotel onze dag starten met een City Circle tour, een busrit die lang 20 bezienswaardigheden rijdt en je in en uit kunt stappen waar je maar wilt. Elke 10 minuten komt er weer een bus langs dus kun je net zo lang of zo kort blijven als je wilt. Je krijgt een oortje in en kunt in 13 talen oa. ook in Nederlands allerlei informatie horen over alles wat er zo onderweg tee zien is, erg interessant en krijg je toch meer informatie dan dat je zelf uit de reisgidsen haalt. Natuurlijk gaan we vandaag niet alle 20 bezienswaardigheden bekijken, maar pikken er een paar uit. Onze kaartjes zijn nl 2 dagen geldig.


Onze eerste stop is Checkpoint Charley, en het is om de historische waarde van deze plek dat je er geweest wilt zijn, maar om het "mooie" of dat er veel te zien valt (buiten het museum om die we vandaag laten liggen, het is te mooi weer om binnen te zijn) hoef je er niet te zijn. Ik kan het niet laten en terwijl Jos even lekker in het zonnetje gaat zitten ga ik toch nog even 2 caches scoren, al is het maar om de statistieken en de historische plek. We drinken nog een lekker kopje koffie en stappen dan weer in de bus.
De volgende stop is bij de East Side Gallery. 110 kunstenaars uit 24 landen hebben de Muur aan de oostelijke kant van de Spree in 1990 veranderd in een openluchtgalerie: over een lengte van 1.3 km is een gedeelte van de nog staande Berlijnse muur. Het beroemst is de Broederkus van Dimitri Vrubel, die Breznjev en Honecker in een innige omhelzing toont.
De Broederkus

Hieronder nog een paar afbeeldingen die ik bijzonder of mooi vond. We hebben niet de gehele 1.3 km bekeken dus er waren vast nog meer mooie schilderingen.

Nog 2 bijzondere mede toeristen en grafitii die niet bij de East side Gallery hoort maar die ik wel lollig en toepasselijk bij vandaag vond.

Hier nog een foto van de mooiste brug van Berlijn die je kunt zien vanaf de East Side Gallery, de Oberbaumbr├╝cke.
Oberbaumbr├╝cke

En Hop weer op de hop on hop off bus om naar onze laatste bezienswaardigheid van vandaag te gaan. De Berliner Dom. Ook hier was ik al eens eerder geweest, maar het blijft zeer indrukwekkend en mooi.


De Berliner Dom vanuit de Lustgarten gefotografeerd.
 Inmiddels is het 19 uur, en rijden de bussen van City Circle tour niet meer en stappen we op bus 200 om naar ons hotel af te reizen. Te moe om nog een eetgelegenheid op te zoeken bestellen we roomservice. Jos ligt inmiddels op 1 oor en ik duik er ook maar in. En nee, alweer niets in mijn journal geschreven. Gaat het er nog van komen?

1 opmerking: