vrijdag 28 mei 2010

Onder begeleiding van.....beveiliging.


Vandaag was een echte cache dag. Eerst s'morgens een demo bijwonen in Zwolle en dan meteen maar even cache. De carpool cache van Hattem en 2 maal Zwolle waren zo gevonden. Na het eten toch ook nog maar even op pad. De eerste is de luchtwachttoren bij Schoonebeek.Een provinciaal monument dat verscholen staat tussen de bomen. De cache is redelijk snel gevonden en ligt nogal open, zeg maar erg voor het grijpen. We stoppen hem dan ook maar even iets beter weg op dezelfde plek natuurlijk.
Op naar de spoorbrug aan het Stieltjeskanaal in Zandpol. Het is een 3 sterren dus dat zal wat moeite gaan kosten. De spoorbrug is snel gevonden maar de cache zelf niet. De hint is tussen het water en het spoor. Hmmm,.... moeten we dan natte voeten gaan halen? We lopen over het spoor, wees gerust er rijden geen treinen meer, kijken en voelen onder het spoor maar resultaat blijft uit. Dan maar wat klim en klauterwerk op de brug zelf, wel even goed opletten dat je geen misstap maakt want dan heb je niet alleen natte voeten meer een geheel nat pak. Er drijft een op gezwollen hert langs de kant dus het lijkt me so wie so al niet echt fijn om hier te water te raken. We blijven zoeken zowel aan de bovenkant als de onderkant maar.... niets, noppes. nada. Dan toch nog maar weer een keer de brug op en neer klimmen en net als ik me omdraai zie ik iets in mijn ooghoek. Jippie,..... de cache in schutkeuren en met een stevige magneet. We zijn inmiddels wel zo'n 3 kwartier verder.
Op naar nummer 6 van vandaag en nummer 3 van vanavond. We gaan naar de Giraffe. Een enorme Giraffe van hout langs de A37 ter hoogte van Klazienaveen. We moeten even toeren over een industrie terrein en komen dan bij het enorme gevaarte. De cache is snel gevonden en de foto's snel geschoten.
De volgende uitdaging is Station Emmen Bargeres.Als we daar aankomen hangt er een beetje een vreemd persoon rond. We willen natuurlijk niet teveel opvallen dus ook wij hangen wat vreemd rond :) De vreemdeling vertrekt uiteindelijk op z'n fietsje en wij 2 vreemdelingen hangen 0ver de reling lopen trapje op en trapje af, voelen ik alle hoekjes en gaten maar niets noppes nada. Terwijl Louise over het hekje klimt hang ik vol goede moet boven op het perron over de reling en ik geef natuurlijk graag tips en adviezen. En wat komt daar aan? Een auto van de beveiliging van Denthe. Louise gelooft dat niet maar jawel ze komen echt onze kant op en jawel ze stoppen vlak voor ons en jawel ze stappen uit.... Hun eerste vraag is wel heel voorspelbaar; "zoeken jullie iets?" Dat is correct, wij zoeken een schat. Een schat? Je begrijpt ze komen nu heel rap naar de reling. We zullen het meteen maar even uitleggen. Ze ( man en vrouw) zijn een en al oor en vinden het mirakels interessant. Ze zijn zo enthousiast dat ze met joekels van zaklampen mee gaan zoeken. Hilarisch gewoon. Met name de vrouw is enthousiast en laat het niet los.We willen de zoektocht bijna staken als Louise toch opeens de cache weet te vinden. Helemaal leuk want nu kunnen we de beveilingsmensen nog even laten zien wat zo'n cache met logrol nu eigenlijk is. Inmiddels is het schemer geworden de vrouwelijke beveilingsbeamte vraagt meteen; waar gaan jullie nu heen? Ze vraagt het alsof ze denkt, dan kan ik nog even mee. Nou wij gaan nu naar huis het is genoeg geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten