zaterdag 1 mei 2010

Vrijmarkt en geocaching

30 april, s'morgens even struinen over de vrijmarkt en s'middags geocachen. Ja ja de verslaving is werkelijkheid geworden.

Bepakt met broodjes, blokjes kaas, eitjes en andere lekkernij gaan we weer een aantal uurtjes op pad met de GPS. We zullen vandaag in de buurt blijven cachen. De eerste is de Kleine Rietplas in Emmen. Een korte wandeling breng ons eenvoudig bij de cache.We willen wel wat meer stappen doen vandaag dus even een rondje om de Kleine Rietplas. Eenmaal terug bij de auto pakken we de papieren voor de volgende cache, de Grote Rietplas. Tja en om even met de magische woorden van onze Maxima te spreken; "we zijn wel een beetje dom". De Grote Rietplas zit aan de Kleine Rietplas vast dus....... ja hoor zelfde pad weer op alleen nu een paar honderd meter door lopen en daar vinden we de nano, vast aan iets blauws en nee het is niet het water, dat is hier trouwens bruin. Wat is de les weer van deze dag? Altijd de papieren bij je hebben zodat je kunt kijken waar de volgende cache is of even op het kaartje in je GPS kijken of je daar de dichts bijzijnde cache op kunt traceren. So far so good, 2 uit 2! We gaan door naar Gebruikersnaam in Schoonebeek. Ergens in de middle of knowhere piept de GPS en is het zoeken geblazen. Ook deze snel gevonden en wat leuk!!!! Een cache met een Travel Bug en wat voor 1. Helemaal uit Amerika. Wij hebben nog een munt achter te laten dus die stoppen we er in terug.

Op naar nummer 4. De Jaknikker. Hee, daar zijn we net langs gereden, even terug en jawel er staat een Jaknikker. Achter hekken want er is in de hele omgeving geen Jaknikker nog in werking. De magnetische nano kost even zoeken maar dan toch hebbes. 4 uit 4 not bad......

We kunnen er nog geen genoeg van krijgen dus hop op naar nummer 5. Sluis Zandpol in Zandpol. Mooi plekje aan het Stieltjeskanaal. Door de hint, in het hoekje, zijn we weinig tot geen zoektijd kwijt. We kunnen voldaan naar huis, een score van 100% 5 uit 5.

1 opmerking:

  1. Leuk meiden, jullie worden al echte profs ! Wat leuk die vis, die al een lange reis heeft gemaakt !!
    Een heel begrijpelijke verslaving hoor ! :-D

    BeantwoordenVerwijderen